Deze carne asada taco’s zijn op en top finger food: ideaal om te sharen én om duimen en vingers af te likken.
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g asada rundsvleesreepjes (je kan ook rundsgyros gebruiken)
- cuissana
- fritfix
- 1 rode ui (halve ringen)
- 3 tenen look (versnipperd)
- 1 rode paprika (in repels)
- 1 rode chilipeper (versnipperd)
- 250 g zwarte bonen (uit blik en gespoeld)
- 120 g mais (uit blik en gespoeld)
- 2 tl ras el hanout
- 1 el rundsbouillon
- 2 el fijngehakte jalapenopepers (uit een bokaal)
- 2 avocado’s
- 16 tacoschelpen
- 100 g geraspte cheddar
- 1 limoen
- enkele takjes koriander of basilicum
Aan de slag!
- Zet een stoofpan op het vuur met een laagje cuissana.
- Laat de vetstof goed heet worden en bak het vlees kort aan.
- Kruid het met fritfix. Haal het uit de pan en zet het opzij.
- Stoof in dezelfde pan de uien, look, paprika en chilipeper aan.
- Voeg de uitgelekte bonen en mais toe.
- Heb je het graag pittig? Voeg dan de jalapenopepers toe. Je kan ook altijd minder doen of ze weglaten.
- Kruid het geheel met ras el hanout en rundsbouillon.
- Laat kort meestoven en zet het vuur af. Voeg het vlees terug toe. Laat het geheel lauw worden in de pan.
- Snijd de avocado in blokjes en roer deze onder je vulling.
- Zet de grill op.
- Leg de tacoschelpen naast elkaar in een ovenschotel en vul ze voorzichtig.
- Bestrooi met cheddar en zet de schotel enkele minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
- Besprenkel de carne asada taco’s enkele druppels limoensap en bestrooi met koriander of basilicum.