Carne asada taco’s

Deze carne asada taco’s zijn op en top finger food: ideaal om te sharen én om duimen en vingers af te likken.

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g asada rundsvleesreepjes (je kan ook rundsgyros gebruiken)
  • cuissana
  • fritfix
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 3 tenen look (versnipperd)
  • 1 rode paprika (in repels)
  • 1 rode chilipeper (versnipperd)
  • 250 g zwarte bonen (uit blik en gespoeld)
  • 120 g mais (uit blik en gespoeld)
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 el rundsbouillon
  • 2 el fijngehakte jalapenopepers (uit een bokaal)
  • 2 avocado’s
  • 16 tacoschelpen
  • 100 g geraspte cheddar
  • 1 limoen
  • enkele takjes koriander of basilicum

 

Aan de slag!

Carne asada taco's

 

  • Zet een stoofpan op het vuur met een laagje cuissana.
  • Laat de vetstof goed heet worden en bak het vlees kort aan.
  • Kruid het met fritfix. Haal het uit de pan en zet het opzij.
  • Stoof in dezelfde pan de uien, look, paprika en chilipeper aan.
  • Voeg de uitgelekte bonen en mais toe.
  • Heb je het graag pittig? Voeg dan de jalapenopepers toe. Je kan ook altijd minder doen of ze weglaten.
  • Kruid het geheel met ras el hanout en rundsbouillon.
  • Laat kort meestoven en zet het vuur af. Voeg het vlees terug toe. Laat het geheel lauw worden in de pan.
  • Snijd de avocado in blokjes en roer deze onder je vulling.
  • Zet de grill op.
  • Leg de tacoschelpen naast elkaar in een ovenschotel en vul ze voorzichtig.
  • Bestrooi met cheddar en zet de schotel enkele minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Besprenkel de carne asada taco’s enkele druppels limoensap en bestrooi met koriander of basilicum.

 

Carne asada taco's

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!