Deze geparfumeerde, witte wijnsaus maakt iedereen vrolijk. Niet alleen overheerlijk bij deze mosselen, maar maak ze ook eens bij een stukje vis of scampi. Zelf zeef ik het nat van de mosselen achteraf en vries ik het in. Zo heb je een heerlijke visfumet als basis voor een saus bij je volgend stukje vis.
Ingrediënten voor dit recept
De saus
- 100 g sjalot (versnipperd)
- klontje boter
- 15 g gember (in schijfjes)
- 2 stengels citroengras (gekneusd en in grove stukken)
- 2 steranijsjes
- 400 ml witte wijn
- 400 ml visfumet = 400 ml water + 1 CookMate visbouillon
- 400 ml volle room
- ongeveer 1 CookMate witte saus
- peper
De mosselen
- 4 kg mosselen (goed gespoeld)
- 4 kleine uien (versnipperd)
- 4 grote stengels groene selder (in stukken gesneden)
- 4 el kruidenboter
- 2 kl witte peper
- fijngehakte peterselie
Aan de slag!
De saus
- Stoof de sjalot glazig in een klontje boter.
- Voeg de gember, citroengras, steranijs, witte wijn, visfumet en room toe.
- Laat dit zonder deksel een 40 minuten zachtjes inkoken.
- Giet de saus door een zeef, kruid bij met wat peper en laat ze staan tot de mosselen klaar zijn.
- Laat de saus terug koken en bind ze eventueel nog bij met een beetje witte saus. (de hoeveelheid hangt af van hoe fel je saus al is ingekookt, doe het daarom wat op het zicht)
De mosselen
- Doe de mosselen in één grote of vier afzonderlijke potjes.
- Hierop leg je de groenten, kruidenboter en witte peper. Giet er een klein scheutje witte wijn of water bij.
- Kook de mosselen kort op een hoog vuur en schud ze regelmatig op.
- Bestrooi de mosselen, in het bord, met peterselie en overgiet ze met de saus.