Steakliefhebbers moeten dit tagliata di manzo recept zeker eens proberen. Een echte Italiaanse klassieker met reepjes dungesneden entrecote: gebakken in olijfolie, overgoten met een dressing en geserveerd met rucola, kerstomaatjes en parmezaanschilfers. En het allerbeste: tagliata di manzo is supersnel klaar en helemaal niet moeilijk om te maken. Drink er een glas rode wijn bij en je waant je meteen in het zonovergoten Italië. Heerlijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 2 grote, dikke entrecotes (samen 800 g)
- Olijfolie
- Grof zout
- Peper
- 1 dikke teen look (gekneusd)
- 1 takje rozemarijn
- 50 ml balsamico
- 1 el citroensap
- 1/4 tl fijn zout
- 100 g rucola
- 500 g gemengde kerstomaatjes (in vieren gesneden)
- 1 citroen
- 2 cookmates geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanschilfers (doe je best met een dunschiller)
Aan de slag!
- Laat het vlees een uurtje op kamertemperatuur komen.
- Wrijf het in met wat olijfolie, grof zout en flink wat peper.
- Doe 100 ml olijfolie en een pannetje en doe er de look en de rozemarijn in. Laat op een zacht vuurtje infuseren gedurende 10 minuten. (niet laten koken!)
- Haal de look en rozemarijn eruit en laat de olie wat afkoelen. Werk de olie op tot een dressing door er balsamico, citroensap, fijn zout en peper bij te doen.
- Grill het vlees in een hete grillpan. Zorg ervoor dat het mooi rood blijft vanbinnen. Wikkel het in zilverpapier en laat nog even rusten. Snijd de citroen door en grill deze ook nog enkele seconden in die hete grillpan.
- Giet het vleessap, dat in het zilverpapier ligt, bij de dressing.
- Snijd het vlees in dunne repen.
- Dresseer dan de schotel.
- Begin met de rucola en daarboven de tomaatjes.
- Hierop leg je het vlees. Werk dit af met nog een beetje grof zout.
- Je eindigt met de pijnboompitten, parmezaan en de dressing. Leg de gegrilde citroen bij op de schotel. Vergeet hiervan zeker niet wat over je vlees te druppelen.