Deze klassieke spaghetti bolognese maakte mijn mama vroeger ook. Bij ons thuis was spaghettisaus eerder een tomaten- en groentesaus en deze traditie heb ik altijd vrolijk verder gezet. Dit is ook een van de eerste gerechtjes die ik als puber leerde maken. Want zeg nu zelf: buiten de frietjes op vrijdag was ‘spaghetti’ toch een van de culinaire hoogtepunten uit mijn kindertijd. Ik vind het dan ook amusant dat dat bij mijn zoontje ook zo is. Spaghetti is party time!
Ingrediënten voor dit recept
- 350 grof gesneden ui
- 4 teentjes look (versnipperd)
- 1 rode chilipeper (fijngehakt)
- scheut olijfolie
- 150 g wortelblokjes
- 75 g selder (stukjes)
- 450 g aubergineblokjes
- 500 g rode paprikablokjes
- 250 g champignons (in vieren)
- 1 cookmate rundsbouillon
- 1 el srirachasaus (als het een beetje pittig mag zijn)
- 1 cookmate Ibizakruiden
- 2 el grof gehakte olijven
- 1,4 kg passata
- 3 dikke tomaten (grof gehakt)
- 2 cookmates bolognesemix
- 1 kg gemengd gehakt
- Grillfix
- Pasta naar keuze of courgetti
- Gemalen kaas
Aan de slag!
- Stoof de groenten aan in olijfolie en in bovenstaande volgorde.
- Kruid ze met rundsbouillon, srirachasaus en Ibizakruiden.
- Voeg de olijven, passata en tomaten toe.
- Bak het gehakt en kruid het met grillfix. Doe het vlees bij de saus.
- Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
- Werk af met bolognesemix en laat nog vijf minuten meekoken.
- Serveer met pasta of courgetti en bestrooi met gemalen kaas.