Dit varkensrollade recept moet je zeker eens proberen. De savooi maakt het gerecht fantastisch lekker! Zeker in combinatie met krokant gebakken spek met een gestold laagje ei en parmezaan. Een kerntemperatuurmeter vind ik trouwens toch wel een essentieel keukenhulpje en kan je al kopen vanaf €10. Het laat je zien wanneer je cuisson perfect is, wat resulteert in sappig vlees.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg varkensrollade
- peper
- grof zout
- klontje boter
- 1 kg grof gesneden savooi
- 200 g gerookte spekblokjes
- peper
- nootmuskaat
- 100 g parmezaan (gemalen)
- 200 ml room
- 3 eieren
- 1 el rundsbouillon
- 4 middelgrote aardappelen (in plakjes van 0,5 cm)
- Cuissana
- Grillfix
- Pickles
Aan de slag!
- Kruid het vlees met peper en zout en korst het aan in bruisende boter.
- Leg het in een passende ovenschotel en zet 80 minuten in een oven van 140°C. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte en de vorm van het vlees.
- Check het vlees met kerntemperatuurmeter. Als het binnenste van het vlees 63°C is, haal je het eruit en laat je het rusten in zilverpapier.
- Bak de spekblokjes krokant zonder vetstof in een grote stoofpot. Voeg dan een klontje boter toe en stoof de savooi.
- Kruid de savooi met peper en nootmuskaat.
- Mix de parmezaan met de room, eieren en rundsbouillon. Als de savooi zacht is, giet je dit mengsel erover en laat (al roerend) mee stollen in de pot.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hierop de schijfjes aardappel naast elkaar. Bestrooi ze met cuissana en grillfix. Zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.
- Dresseer het bord met savooi, daarop de aardappelplakjes en daarboven het vlees. Werk af met een toef pickles.