Auberginewaaier

Deze week starten we helemaal top met deze aubergine ovenschotel. Lekker veggie en ook nog eens low-carb! Laat die weegschaal morgenvroeg maar komen. Of ja…toch maar niet 😉 Vanavond genieten wij in ieder geval van een overheerlijk groentebordje!

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 aubergines
  • wokkruiden
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • groene pesto
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 100 ml water
  • 1 cookmate bolognesemix
  • Peper

 

Aan de slag!

aubergine ovenschotel
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes maar laat het vlees vastzitten aan het kontje.
  • Neem een grote ovenschotel en leg ze erin.
  • Trek de plakjes voorzichtig open en kruid ze rijkelijk met wokkruiden. Druppel daarna wat olijfolie tussen de plakjes.
  • Snijd de tomaten, mozzarella en paprika in plakjes. Duw ze ertussen samen met sliertjes sjalot en een toefjes pesto.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Kook het water met de bolognesemix en lepel deze saus over de aubergines en werk af met een draai peper.
  • Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven bedekt met zilverpapier.
  • Zet nu nog 20 minuten terug zonder zilverpapier.
  • Check zeker dat de aubergine gaar is.

Smakelijk!

aubergine ovenschotel

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!