Deze week starten we helemaal top met deze aubergine ovenschotel. Lekker veggie en ook nog eens low-carb! Laat die weegschaal morgenvroeg maar komen. Of ja…toch maar niet Vanavond genieten wij in ieder geval van een overheerlijk groentebordje!
Ingrediënten voor dit recept
- 4 aubergines
- wokkruiden
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 2 sjalotjes
- groene pesto
- 4 bollen buffelmozzarella
- 100 ml water
- 1 cookmate bolognesemix
- Peper
Aan de slag!
- Snijd de aubergine in dunne plakjes maar laat het vlees vastzitten aan het kontje.
- Neem een grote ovenschotel en leg ze erin.
- Trek de plakjes voorzichtig open en kruid ze rijkelijk met wokkruiden. Druppel daarna wat olijfolie tussen de plakjes.
- Snijd de tomaten, mozzarella en paprika in plakjes. Duw ze ertussen samen met sliertjes sjalot en een toefjes pesto.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Kook het water met de bolognesemix en lepel deze saus over de aubergines en werk af met een draai peper.
- Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven bedekt met zilverpapier.
- Zet nu nog 20 minuten terug zonder zilverpapier.
- Check zeker dat de aubergine gaar is.
Smakelijk!