Pasta met scampi en look

Een frisse pasta met scampi en look: de ultieme klassieker voor wie op zoek is naar een gerecht dat snel klaar, makkelijk én gewoon overheerlijk is. 

Ingrediënten voor dit recept

  • 24 scampi 
  • grof zout
  • peper
  • 10 g cuissana 
  • 500 g spaghetti 
  • 4 tomaten 
  • 200 g sjalot 
  • 4 tenen look
  • 4 cookmates hollandaisesaus 
  • snuf cayennepeper
  • zeste van 1 citroen
  • 3 el citroensap
  • 15 g fijngehakte bladpeterselie
  • 400 ml water

 

Aan de slag!

pasta met scampi en look
  • Emondeer de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd ze in mooie blokjes en houd ze opzij voor de afwerking.
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
  • Zet een anti-kleefpan op een hoog vuur en strooi er een laagje cuissana in.
  • Hak de sjalotjes en de look zeer fijn.
  • Bak de scampi kort en kruid af met grof zout en peper.
  • Voeg de sjalot en de look bij de scampi, blijf wat roeren in de pan.
  • Meng het water met de holandaise saus en giet dit mengsel bij de rest.
  • Kruid af met cayennepeper, citroenzeste, citroensap en peterselie.
  • Voeg de pasta toe en zet alles onder elkaar.
  • Werk het bordje af met de tomatenblokjes.
pasta met scampi en look

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!