Een frisse pasta met scampi en look: de ultieme klassieker voor wie op zoek is naar een gerecht dat snel klaar, makkelijk én gewoon overheerlijk is.
Ingrediënten voor dit recept
- 24 scampi
- grof zout
- peper
- 10 g cuissana
- 500 g spaghetti
- 4 tomaten
- 200 g sjalot
- 4 tenen look
- 4 cookmates hollandaisesaus
- snuf cayennepeper
- zeste van 1 citroen
- 3 el citroensap
- 15 g fijngehakte bladpeterselie
- 400 ml water
Aan de slag!
- Emondeer de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd ze in mooie blokjes en houd ze opzij voor de afwerking.
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
- Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
- Zet een anti-kleefpan op een hoog vuur en strooi er een laagje cuissana in.
- Hak de sjalotjes en de look zeer fijn.
- Bak de scampi kort en kruid af met grof zout en peper.
- Voeg de sjalot en de look bij de scampi, blijf wat roeren in de pan.
- Meng het water met de holandaise saus en giet dit mengsel bij de rest.
- Kruid af met cayennepeper, citroenzeste, citroensap en peterselie.
- Voeg de pasta toe en zet alles onder elkaar.
- Werk het bordje af met de tomatenblokjes.