Omelet met paddenstoelen

Als ik mijn zoon een top tien van zijn favoriete ontbijtjes zou laten maken, staat deze omelet met paddenstoelen er zeker tussen. Tja, ik kan hem natuurlijk geen ongelijk geven. Wat ik zeker als tip wil meegeven: bak je ei niet te hard! Zorg dat de omelet mooi sappig (baveuse in vaktermen) blijft. Dit is echt zoveel lekkerder!

Ingredi├źnten voor dit recept

 • 200 g shiitakes
 • 4 eieren
 • klontje boter
 • kruidenzout
 • enkele druppels truffelolie
 • verse peterselie

 

Aan de slag!

Omelet met paddenstoelen
 • Trek de steeltjes van de shiitakes, deze zijn houterig.
 • Bak de paddenstoeltjes kort in een klontje goei boter.
 • Kluts de eieren en giet ze over de paddenstoelen.
 • Bestrooi lichtjes met kruidenzout en royaal met peper.
 • Doe enkele druppels truffelolie op de omelet. (zeer weinig)
 • Kruid het geheel met royaal vers gehakte bladpeterselie.
Omelet met paddenstoelen

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!