De olijventapenade is zo lekker dat ik er in het recept voor gezorgd heb dat je genoeg over hebt voor de volgende dagen. Vergeet ook zeker je Marokkaans brood niet voor te bakken. Zo blijft je bodem lekker krokant.
Ingrediënten voor dit recept
- 250 g zwarte olijven
- 4 gezouten ansjovisfilets
- 20 g kappertjes
- 30 g olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 klein teentje look
- 1 tl kruidenzout
- flinke draai peper
- 1 Marokkaans brood
- olijfolie
- 800 g tomaten in verschillende kleuren
- 130 g feta
- Provençaalse kruiden
- kruidenzout
Aan de slag!

- Doe al de ingrediënten voor de olijventapenade in een cutter en mix.
- Snijd het brood in met een mesje maar blijf een 3 cm van de rand.
- Trek dan heel voorzichtig, beetje per beetje, het bovenste laagje eraf.
- Leg het Marokkaans brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel het brood met olijfolie en bak het gedurende 8 minuten op 200°.
- Snijd de tomaten in grove blokjes.
- Haal het brood uit de oven. De bovenkant moet krokant aanvoelen.
- Leg er de tomaten op en bestrooi ze met Provençaalse kruiden en kruidenzout.
- Verkruimel er de feta over en steek het brood nog 10 minuten in de oven.
- Doe er toefjes olijventapenade op en serveer onmiddellijk.
