“De dagen worden korter en de avonden wat kouder. Dan kriebelt het bij mij weer om een overheerlijke stoofpot klaar te maken zoals deze konijn met pruimen. Probeer mijn variant met peperkoek eens uit. De saus is echt zo lekker; je combineert zo het zoete van de pruimen met het hartige van de gourmetsaus. Ook heb ik hier gekozen voor parkkonijn. Deze dieren werden gehouden in een diervriendelijke huisvesting en daar betaal ik graag een centje meer voor.”
Ingrediënten voor dit recept
- 4 konijnenbouten
- 3 dikke uien
- 1 dikke wortel
- 300 g gedroogde pruimen zonder pit
- 2 Rodenbachs
- 150 ml water
- 1 el mosterd
- 80 g peperkoek
- bouquet garni
- 1 cookmate rundsbouillon
- 100 ml water + 3 cookmates gourmetsaus
- boter
- peper
- zout
- 700 g prinsessenbonen
- 2 uien
- saffloerolie
- klontje boter
- peper
- 1 afgestreken el rundsbouillon
- 800 g geschilde aardappelen
- grillfix
Aan de slag!
- Konijn met pruimen starten we natuurlijk met het konijn. Smelt wat boter in een stoofpot en kleur de bouten bruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pot en leg opzij.
- Snijd de uien in halve ringen en de wortel in blokjes. Doe deze in dezelfde stoofpot en stoof aan. Bestrooi met de rundsbouillon en de peper. Leg er de bouten terug bovenop. Voeg de pruimen toe en overgiet met de Rodenbach en het water. Doe er ook de mosterd en de bouquet garni bij. Verkruimel de peperkoek in de stoofpot.
- Laat anderhalf uur op een zacht vuurtje pruttelen.
- Meng 100ml water met 3 cookmates gourmetsaus en giet dit erbij. Laat nog een 5 tal minuutjes mee pruttelen.
- Kook of stoom de boontjes beetgaar.
- Versnipper de uitjes en stoof ze zacht in saffloerolie en een beetje boter voor de smaak. Doe de boontjes erbij en kruid ze met peper en rundsbouillon.
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg hier de rauwe, geschilde aardappelen op. Overgiet met wat saffloerolie en kruid met grillfix.
- Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ze ongeveer 35 min goudbruin bakken. (Afhankelijk van de grootte van de aardappelen)
- Alles klaar? Neem er een leuk bord bij en dresseer alles mooi. En hé, laat het smaken!