Gele paprikasoep met appel

“Wanneer mijn zoontje thuis komt van school kijkt hij gewoonlijk zeer geïnteresseerd in potten vooraleer ik een zoen krijg. Dan vind ik het ook fijn dat ik hem een gezonde kom soep kan aanbieden. Deze gele paprikasoep is echt een favoriet van de kids door zijn zoete smaak! Niet door ongezonde suikers, maar door de appel die ik er aan toevoeg. Probeer dit simpel receptje eens uit en verbaas zoon- of dochterlief. Ik weet zeker dat je zal scoren!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 ajuinen
  • 2 tenen look
  • 3 kg gele paprika
  • 2 appels
  • 1 opgehoopte el ras el hanout (Marrokaans kruid)
  • 2 l water
  • saffloerolie
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • 2 cookmates currysoep
  • peper
  • peterselie
  • geroosterde pijnboompitten
  • fetakaas

 

Aan de slag!

gele paprikasoep
  • Voor een heerlijke gele paprikasoep boordevol smaak halen we de ui en look boven. Versnipper beiden en stoof ze aan in saffloerolie.
  • Tijd om de hoofdrolspelers van de gele paprikasoep boven te halen. Schil de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit. Snijd ze grof en doe ze bij in de kookpot. Strooi er de ras el hanout over en laat meestoven.
  • Neem nu de appels erbij. Schil beiden en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de paprika’s.
  • Overgiet alles met 2l water en laat een half uur gaar koken.
  • Is het half uur voorbij? Voeg dan nu de peper, kippenbouillon en currysoep toe.
  • Mix de gele paprikasoep geruime tijd tot ze echt glad is.
  • Neem er een leuk kommetje bij (het oog wilt ook wat!) en schep de soep uit. Werk het bordje af met de feta, pijnboompitten en wat fijngehakte peterselie.
gele paprikasoep

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!