Witloof met hesp en kaassaus

“Witloof met hesp en kaassaus is een echte klassieker. Hoewel dit gerecht bij velen bekend staat als een echte caloriebom heb ik er nu een gezonde twist aan gegeven. Zo presenteer ik je deze oer-Vlaamse klassieker met de helft minder calorieën. Let wel op; dit is een recept voor één persoon. Kwestie van eerst jezelf te overtuigen voor je het met een gerust hart kan voorschotelen.”

Ingrediënten voor dit recept

Voor de puree

Voor het witloof

 • 2 stronken witloof
 • cuissana
 • scheutje water
 • peper
 • zout
 • 2 plakjes gekookte ham

Voor de kaassaus

 • 200 ml water
 • 1,5 cookmate witte saus
 • 25 g gemalen light kaas
 • peper
 • 10 g gemalen kaas om te gratineren

 

Aan de slag!

 

 • Paneer het witloof met cuissana en kruid met peper en zout. Leg ze hoge pan, doe er een klein scheutje water bij en bedek met bakpapier. Leg een deksel op de pan en laat het witloof garen op een héél zacht vuurtje. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Draai de gare rolletjes in de ham.
 • Witloof met hesp en kaassaus is pas compleet met een heerlijke puree. Kook dan ook de aardappelen gaar en pureer ze. Meng de melk met de hollandaisesaus en giet over de aardappelen. Roer alles goed onder elkaar en kruid met nootmuskaat, peper en groentebouillon.
 • Tijd nu voor de kaassaus. Meng het water met de witte saus en laat pruttelen. Voeg dan de gemalen kaas en de peper toe. Wanneer de kaas mooi opgelost is in de saus overgiet je er de witloofrolletjes mee.
 • Bestrooi met gemalen kaas en zet eventjes onder de grill van de oven tot je een lekker krokant korstje krijgt op je witloof met hesp en kaassaus.

 

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!