Gezond eten saai? Met deze Italiaanse portobello hamburger alvast niet. Geniet met overvloed van deze heerlijke dish! De enige uitdaging zal zijn om hem even netjes op te eten als hij geserveerd is. Smakelijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 8 portobello’s (steeltjes eruit gehaald)
- olijfolie
- grillfix
- 1 rode ui (in halve ringen gesneden)
- scheut balsamicoazijn
- scheut olijfolie
- peper
- beetje grof zout
- rucola
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 1 el olijfjes
- 1 avocado (in schijfjes)
- 1 tomaat (in 4 schijven)
- 250 g mozzarella
- basilicumpesto
- kruidenzout
- peper
- Black Angus rundshamburgers
Aan de slag!
- Doe de rode ui in een kommetje samen met balsamicoazijn, olijfolie, peper en wat grof zout. Laat dit marineren.
- Leg de portobello’s met de holle kant naar boven op een met bakpapier beklede ovenrooster. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met grillfix. Zet de oven op de heteluchtstand gecombineerd met de grillstand en dit op 210°C. Bak de paddenstoelen gedurende 5 minuten. Draai nu de paddenstoelen om en bak ze nog 7 minuten verder.
- Laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.
- Bak de hamburgers en kruid ze met nog een klein beetje grof zout.
- Beleg 1 paddenstoel met de mozzarella, tomaat en avocado. Werk elke laag af met een beetje kruidenzout. Leg hierop de pesto en het vlees en gebruik als bovenste “broodje” nog een paddenstoel.
- Serveer met een slaatje van rucola, rode ui met de dressing, pijnboompitten en wat olijfjes.