Dit zou ik elke dag kunnen eten: het pasta scampi recept met look, citroen, chili en veel olijfolie. Less is more in dit geval. Ik gebruik enkel een paar topproducten die het nu eenmaal zeer goed met elkaar kunnen vinden. Super lekker en snel klaar! Graag gedaan
Ingrediënten voor dit recept
- 4 San Marzano tomaten
- zakje scampi (600 g)
- 1 courgette
- 500 g capellini pasta
- 1 rode chilipeper
- 4 tenen look
- 150 ml olijfolie
- 1 grote sjalot
- zeste van 1 citroen
- sap van een halve citroen
- grof zout
- peper
- cuissana
- 1 cookmate kippenbouillon
- vers gehakte bladpeterselie
Aan de slag!
- Emondeer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes.
- Snijd de courgette twee keer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook deze in kleine blokjes.
- Versnipper de sjalot.
- Snijd de look in zeer dunne plakjes.
- Snijd de chilipeper in dunne sliertjes.
- Ontdooi de scampi in koud water. Snijd ze een stukje door tot in de helft. Zo krullen ze mooi op.
- Zet een hoge pan op het vuur en bestrooi de bodem met cuissana. Laat de pan heel heet worden. Dep de scampi goed droog en bak deze kort en heet in de pan. Kruid met wat grof zout en peper. Haal ze even uit de pan en houd ze opzij.
- Doe nu olijfolie in dezelfde pan. Bak de sjalot, look, chilipeper gedurende enkele minuten op een iets zachter vuur. Voeg nu de courgetteblokjes toe en stoof zeer kort mee.
- Kook ondertussen de pasta in gezouten water.
- Doe 2 cookmates kookwater van de pasta bij in je pan, alsook de tomatenblokjes, peper, zeste, sap en kippenbouillon.
- Voeg nu de pasta toe en zet alles goed onder elkaar.
- Werk af met flink wat peterselie.