Provençaals groentestoofpotje met kip: botermalse delicatesse

Krijg je zoals ik maar niet genoeg van stoofpotjes? Probeer dan dit groentebommetje uit. Een overheerlijke, gezonde groentevariatie met botermalse kip. Wie zit daar nu niet op te wachten?

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,2 kg kippendijfilet
  • saffloerolie
  • grillfix
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 aubergines
  • 2 tenen look
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 4 paprika’s (2 rode, 1 groene en 1 gele)
  • 250 g champignons
  • 6 tomaten (ontveld)
  • 100 g olijven (grof gehakt)
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 el harissa (hou je niet van pittig, laat je het weg)
  • 1 el kippenbouillon
  • 1 el groentebouillon
  • 1 fles tomatenpassata (700 g)
  • 1 courgette
  • 2 cookmates tomatensoep

 

Aan de slag!

Provencaals stoofpotje met kip

 

  • Snijd de kip in grove stukken (ongeveer zoals stoofvlees).
  • Zet een stoofpot op het vuur met een scheut saffloerolie. Bak de kip aan (best in twee keer) en kruid de stukken met grillfix.
  • Haal de kip uit de pot en hou opzij.
  • Snijd alle groenten in grove stukken.
  • Versnipper de look en de chilipeper.
  • Doe terug een beetje saffloerolie in dezelfde stoofpot en stoof de groenten aan in volgorde van hardheid. (zoals hierboven)
  • Kruid ze met de Provençaalse kruiden, harissa, kippenbouillon en groentebouillon.
  • Voeg dan de kip en de passata toe. Laat een uurtje zachtjes pruttelen.
  • Snijd de courgette in stukken en voeg ze samen met de tomatensoep toe (los het poeder op in een zeer weinig water).
  • Roer alles onder elkaar en laat nog 10 minuten meepruttelen.
  • Serveer met een goeie toef verse basilicum.
  • Je kan dit Provençaals stoofpotje met kip eten met rijst, pasta of brood.

 

Provencaals stoofpotje met kip

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!