Vegetarisch eten saai? Ik dacht het niet! Deze gevulde bolcourgette met quinoa en pestosaus lijkt mij de ideale manier om je week vol vitaliteit en op een gezonde manier in te zetten. Laat het smaken!
Ingrediënten voor dit recept
Gevulde courgette (4 personen)
- 150 g quinoa
- groentebouillon
- 2 eitjes
- zakje wokgroenten (400 g)
- peper
- saffloerolie
- 1 cookmate groentebouillon
- 2 el kokosmelk (of volle melk)
- 150 g feta (in blokjes)
- 4 ronde courgettes
- fritfix
- cuissana
Pestosaus
- 250 ml melk
- 1 cookmate witte saus
- 60 g parmezaanse kaas
- 20 g verse basilicum (fijngehakt)
- peper
Aan de slag!
- Kook de quinoa gaar in water met een beetje groentebouillon.
- Zet een pan op het vuur met een scheut saffloerolie.
- Roerbak er de eitjes in en voeg dan het zakje wokgroenten toe. Bestrooi met groentebouillon en peper. Bak de groentjes beetgaar. Voeg dan 2 el kokosmelk toe. Dat houdt de vulling sappig. Roer de afgegoten quinoa en de groentemix onder elkaar. Voeg de fetablokjes toe.
- Snijd de hoedjes van de courgettes en hol deze uit met een scherpe lepel. Bestrooi een ovenschotel met cuissana en leg hierin de courgettes. Kruid ze binnenin met fritfix.Vul ze. Zet het hoedje erop en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Verwarm de melk met de witte saus. Als deze kookt roer je er de parmezaan onder en werk je de saus af met peper en verse basilicum.