Caesar salade

Na de feestdagen of een bourgondisch weekend lijkt het mij perfect om de maandag in te zetten met een overheerlijke en gezonde caesar salade. Lekker licht, maar heerlijk smaakvol. Probeer zeker ook een beetje extra te maken. Zo heb je dinsdagmiddag de perfecte lunch!

Ingrediënten voor dit recept

 • 1 romeinse sla
 • 4 half hardgekookte eitjes
 • parmezaanse kaas
 • 800 g kipfilet
 • kippenbouillon
 • 5 sneden toastbrood
 • olijfolie
 • 3 eidooiers
 • 4 gezouten ansjovisfilets
 • 1,5 el mosterd
 • 1 teentje look
 • saffloerolie
 • 5 el Griekse yoghurt
 • flinke snuf cayennepeper
 • 2 tl kruidenzout

 

Aan de slag!

gezonde caesar salade

 

 • Was de sla en laat hem goed uitlekken of zwier hem droog.
 • Pocheer de kipfilet. Zet een kookpot op het vuur met water en kippenbouillon. Ik hanteer de maat van 1 cookmate op 1 liter water. Ik gebruikte hier 2 liter water en aldus 2 cookmates kippenbouillon. Laat de bouillon koken en zet het vuur dan zacht. Leg er de kipfilets in en laat ze 10 minuten net niet koken. Zet nu het vuur af en laat ze met deksel nog 15 minuten liggen. (Ik had voor dit recept zeer dikke filets, anders kan je de tijd een beetje verminderen. Check zeker of de filets gaar zijn.)
 • Maak de dressing. Neem een hoge maatbeker en doe er de dooiers, ansjovis, mosterd en look in. Zet er de staafmixer in en mix alles glad. Voeg nu al mixend de saffloerolie toe tot je aan een 400 ml mayonaise zit. Voeg nu de yoghurt, cayennepeper en kruidenzout toe. Mix tot een glad geheel.
 • Snijd de korsten van het toastbrood en snijd de rest in blokjes. Neem een ovenrooster en leg er een bakpapier over. Besprenkel het brood met olijfolie en bak de croutons gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
 • Snijd de sla in stukken en leg hierboven schijfjes kip, de eitjes, de croutons en de saus.

 

gezonde caesar salade

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!