“Dit recept voor puree van zoete aardappel & boerenkool hoort waarschijnlijk niet thuis in het gemiddeld kookboek over de Vlaamse keuken. Ik liet me dan ook inspireren door verschillende wereldkeukens. Vooral het eerder zure kruidensausje in combinatie met de zoete puree vind ik echt subliem. Probeer het uit en ontdek nieuwe smaken!”
Ingrediënten voor dit recept
- 4 kippenfilets
- 4 el saffloerolie
- 2 el wokkruiden
- cuissana
- 1,5 kg zoete aardappel
- 300 g fijngesneden boerenkool
- klontje boter
- 200 ml melk
- peper
- 2 el groentebouillon
- 15 g bladpeterselie
- 15 g koriander
- 15 g basilicum
- zeste en sap van 2 limoenen
- 1 teentje look
- peper
- 1 tl kruidenzout
- 4 el saffloerolie
Aan de slag!
- Meng de saffloerolie met de wokkruiden. Leg de kippenfilets hierin en laat ze minstens een uur marineren.
- Wikkel de aardappelen één voor één in zilverpapier. Leg ze voor 60 minuten (afhankelijk van de grote) in een voorverwarmde oven van 180°. Check ze even…je mes moet er zacht doorgaan.
- Stoof de boerenkool geruime tijd in een klontje boter gaar.
- Snijd de zoete aardappel open en lepel ze uit. Meng dit samen met de boerenkool, melk, peper en groentebouillon tot een puree.
- Doe al de ingrediënten voor de groene kruidensaus in een cutter en mix ze tot een gladde saus.
- Strooi wat cuissana in een grillpan en bak de gemarineerde kip.
- Leg eerst een goede schep van de puree op het bord. Hierboven leg je de gegrilde kip. Werk af met wat groene kruidensaus en een takje koriander.