“Met deze pastinaak pompoensoep zet ik de (niet meer zo vergeten) groente pastinaak in de kijker. Deze wortel heeft een zoete, anijsachtige smaak en staat bij ons thuis vaak op het menu. Soms voor frietjes of puree, maar dit keer in een pompoensoepje. Dit eerder zoet soepje combineert dan ook geweldig met een toefje geitenkaas. Vergeet echter niet het zuurtje door middel van limoensap toe te voegen. Dit brengt het gerechtje helemaal in balans!”
Ingrediënten voor dit recept
- 200 g grof gesneden ui
- 600 g pastinaakblokjes
- 700 g pompenblokjes
- 1 versnipperd teentje look
- 250 g jonagold appel in blokjes
- saffloerolie
- 2,5 l water
- takje tijm
- 2 cookmates currysoep
- 2 cookmates kippenbouillon
- 0,5 cookmate groentebouillon
- 0,5 tl cayennepeper
- sap van een halve limoen
- zachte geitenkaas
- takje basilicum
Aan de slag!
- Stoof de ui, pastinaak, pompoen, look en appel aan in saffloerolie.
- Overgiet met het water, voeg het takje tijm toe en laat ongeveer 45 min gaar koken.
- Haal het takje tijm uit de soep.
- Voeg currysoep, kippenbouillon, groentebouillon, peper en het limoensap toe.
- Mix de soep glad.
- Werk het bordje pastinaak pompoensoep af met wat geitenkaas en een takje basilicum.
- Genieten maar!