Ossobuco met gremolata

“Ossobuco is één van mijn favoriete stoofpotjes. Het vlees is zo mals dat het van het bot valt, en de ingekookte smaken van de saus zijn onevenaarbaar. De voorbereiding duurt echt niet lang en je oven doet de rest. Doe ook zeker de moeite om de gremolata erbij te maken. Het zalige citrusaroma zal je laten watertanden! Zelf maak ik altijd een dubbele portie. Ideaal om een dag later over een stukje gegrilde vis te strooien. Serveer met rijst, pasta of aardappelen; allemaal even lekker!”

Ingrediënten voor dit recept

 • 4 kalfsschenkels
 • saffloerolie
 • boter
 • peper
 • zout
 • 2 uien
 • 4 stengels witte selder
 • 2 wortelen
 • 3 tenen look
 • 1 kl groentebouillon
 • 400 ml witte wijn
 • 800 g tomatenblokjes uit blik
 • bouquet garni: kruidentuiltje met tijm, peterseliestengels en laurier
 • 1 cookmate rundsbouillon
 • 1 cookmate tomatensoep
 • 2 el fijngehakte peterselie
 • zeste van één citroen (liefst biologisch)
 • 1 teentje look geperst

 

Aan de slag!

ossobuco
 • Zet een stoofpot op het vuur met een goeie scheut saffloerolie en een klein klontje boter. Geef een sneetje in het vliesje aan de zijkant van het vlees. Zo zal het niet opkrullen tijdens het bakken. Kruid het vlees met peper en zout en bak mooi bruin aan twee kanten. Het vlees moet niet doorbakken zijn maar wel gekorst. Haal het uit de pot en zet even opzij.
 • Snijd de ui, selder en wortelen in blokjes (ongeveer 3x dezelfde hoeveelheid) en stoof deze in de pot waar je net het vlees in gebakken hebt. Snipper de look en voeg deze toe als de groenten wat glazig geworden zijn. Kruid af met groentebouillon en wat peper. Voeg nu de wijn, rundsbouillon, bouquet garni en de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en doe dat ook in de pot.
 • Zet de stoofpot nu voor 3 uur in een voorverwarmde oven van 150°C.
 • Maak ondertussen de gremolata: meng de peterselie, citroenzeste en de look. Zet het mengsel terug weg.
 • Haal de stoofpot uit de oven en schep er voorzichtig het vlees uit.
 • Zet de pot op een vuur en terwijl de saus pruttelt roer je er de tomatensoep onder. Dit zorgt voor een mooie binding.
 • Serveer met rijst, pasta of brood en strooi de gremolata over het vlees.
ossobuco

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!