Aspergesoep

“Wie wordt er niet blij van een lekker bord aspergesoep?! Toch hoor ik regelmatig van klanten op de markt dat ze zich er thuis niet aan wagen. Speciaal voor hen werkte ik dit receptje voor gezonde aspergesoep uit. Heel basic, maar asperges vragen nu eenmaal om niet veel extra’s. Je zal zelfs zien dat ik enkel asperges gebruik en andere groenten achterwege laat. Laten jullie weten of de aspergesoep geslaagd is thuis?”

Ingrediënten voor dit recept

  • 2,5 kg asperges
  • boter
  • 750 ml volle melk
  • 1,5 l water
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • 3 cookmates aspergesoep
  • peper
  • 2 el citroensap
  • bieslook

 

Aan de slag!

 

  • Voor een gezonde aspergesoep beginnen we natuurlijk bij de asperges. Schil ze en snijd er de achterste (houterige) stukjes af. Dit is namelijk niet zo lekker.
  • Tijd om ze te koken. Doe de asperges in een kookpot en overgiet ze met de melk en het water. Dit laat je een kwartier zachtjes pruttelen.
  • Zijn de asperges gaar? Giet de asperges en het kookvocht door een zeef en zet ze vervolgens opzij.
  • Houd enkele asperges opzij. Deze gebruiken we later als garnituur. Snijd de overige asperges in stukken en stoof ze zachtjes aan in boter. Het is belangrijk dat je zachtjes gaat aanstoven, maar dat ze niet kleuren.
  • Eens ze kort aangestoofd zijn, overgiet je ze met het kookvocht. Laat de asperges nog een 20 minuutjes zachtjes koken.
  • Tijd om de mixer boven te halen. Mix de soep goed glad.
  • Eens de soep goed gemixt is doe je er de kippenbouillon, aspergesoep, peper en citroensap bij. Roer alles goed ondereen met een garde.
  • Doe er nu ook de fijngesneden rauwe asperges bij en laat ze nog even tot het kookpunt komen.
  • Haal een leuk kommetje erbij en schep je gezonde aspergesoep uit. Vervolgens werk je de soep af met wat bieslook. Dé finishing touch!

 

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!