“Bij dit recept met asperges is het heel belangrijk om met topproducten te werken. Ik neem zalm van goede kwaliteit. En eieren van de blije kippen van bij mijn mama in de tuin. Het gerechtje komt zo pas écht tot zijn recht. Nog een kleine tip: het is lekkerder om de eieren niet te hard te koken. Dat houdt het geheel net iets sappiger.”
Ingrediënten voor dit recept
- 16 witte asperges
- 4 eieren
- 1 el olijfolie
- 1 tl kruidenzout
- 1 el fijngehakte peterselie
- Peper
- 150 ml saffloerolie
- Enkele takjes basilicum
- Enkele takjes dragon (alleen de blaadjes)
- Enkele takjes bladpeterselie
- 1 el citroensap
- 1 tl kruidenzout
- 2 tl salad dressing classic
- peper
- 200 g gerookte zalm
Aan de slag!
- Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar. Laat ze afkoelen.
- Kook de eieren, prak ze en meng met de olijfolie, kruidenzout, peper en peterselie.
- Doe de saffloerolie in een smalle, hoge maatbeker. Doe er de overige ingrediënten bij en mix glad met een staafmixer.
- Dresseer de asperges met de zalm, eimengsel en de groene kruidenolie.