Witloofsoep met postelein

“Deze witloofsoep is echt een blikvanger door zijn felgroene kleur. Het bittere van het grondwitloof en de fris zure smaak van de postelein zorgen voor een ideale smaakcombinatie. Wees niet te ongeduldig en mix deze soep lang genoeg. Ik laat hem zelf maar liefst 10 minuten mixen in een blender. Zo krijg je echt een mooi romig en homogeen mengsel. De liefhebbers kunnen ook nog wat gerookte zalm gebruiken voor een sublieme afwerking.”

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ui
  • 600 g witloof
  • 300 g postelein
  • 1 l water
  • zwarte peper
  • twee bollen burrata (een Italiaanse kaas)
  • 100ml room
  • 1 eidooier
  • saffloerolie
  • 1 cookmate kippenbouillon

 

Aan de slag!

witloofsoep
  • De witloofsoep beginnen we met ui. Snijd de ui grof en stoof ze aan in 2 el saffloerolie.
  • Wanneer de ui glazig is voeg je het grof gesneden witloof toe. Laat het geheel het een kwartiertje zacht stoven tot de witloof en ui glazig zijn.
  • Voeg vervolgens 1 liter water toe en laat een 20-tal minuutjes pruttelen.
  • Zijn de 20 minuten voorbij? Doe er dan de postelein bij. Houd wel enkele blaadjes opzij. Deze gaan we later gebruiken als garnituur. Laat nog eens 5 minuutjes pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met 1 cookmate kippenbouillon en wat zwarte peper.
  • Mix de soep geruime tijd tot ze echt glad is.
  • Maak een liaison. Dat is een mengsel van eigeel en room dat zorgt voor een romige, zachte binding. Dit doe je door de room met de eidooier te mengen. Voeg deze toe aan de hete soep. Belangrijk is wel dat de witloofsoep onder het kookpunt is, anders krijg je stukjes ei in de soep.
  • Werk je witloofsoep af met romige burrata en enkele blaadjes postelein.
witloofsoep

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!