Bavarois van witte asperges

“Dit hapje moet je zeker eens uitproberen. De bavarois van asperges is super simpel om te maken. En wat ik zelf leuk vind is dat je de hapjes enkel nog even uit de ijskast moet nemen als je gasten er zijn. Zo kan je tijdens het aperitief gezellig bij je vrienden zitten om van dit aspergebommeke te genieten. Probeer deze bavarois zeker ook eens uit met grijze garnalen of wat gerookte zalm.”

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g witte asperges
  • 250 ml room
  • melk
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 50g geraspte parmezaan
  • 3 grote blaadjes gelatine
  • 9 groene mini asperges (kort gebakken of gekookt)
  • geroosterde pijnboompitten
  • gedroogde ham
  • cayennepeper
  • Zout

 

Aan de slag!

bavarois van asperges
  • Voor een bavarois van asperges heb je natuurlijk asperges nodig. Ik gebruik hiervoor de lekkere, witte asperges. Schil de witte asperges, snijd ze in stukken en zet ze onder in half water/half melk.
  • Breng de asperges aan de kook met de kippenbouillon en laat ze goed gaar koken. Zo kunnen ze vervolgens goed gemixt worden en heb je geen harde stukken.
  • Week de gelatine in voldoende koud water.
  • Time to mix! Doe de witte asperges en de parmezaanse kaas in een blender en mix ze zeer glad.
  • Haal je gelatine er terug bij. Knijp de gelatine uit en roer deze onder de hete aspergepuree.
  • Klop de room op en spatel dit onder het lauwe mengsel. Let er op dat het mengsel zeker niet meer te warm is. Is dat wel het geval, laat het dan nog eventjes afkoelen.
  • Kruid met de cayennepeper en zout. Nu is je bavarois van asperges klaar!
  • Verdeel je bavarois van asperges in wat kleine glaasjes en laat het opstijven in de koelkast.
  • Is je bezoek daar? Haal dan de glaasjes uit de koelkast en werk de bavarois van asperges af met groene aspergepunten, ham en wat pijnboompitten.
bavarois van asperges

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!