Een crunchy salade met ongelofelijk veel smaken, samen met sappige zalmburgertjes. Voor mij de ideale lunch of het perfecte voorgerecht. Laat de zomer nu maar komen!
Ingrediënten voor dit recept
Burgers
- 600 g zalmfilet
- 1 el Ibiza kruiden
- 1 kl zout
- Enkele takjes venkelloof
- 2 eieren
- 30 g paneermeel
- Cuissana
- Grof zout
Salade
- 1 venkel
- 1 komkommer
- 1 bussel radijzen
- 2 cookmates french dressing
- 1 kl venkelzaad
- Zeste van 1 appelsien
- Partjes van 2 appelsienen
Aan de slag!
Burgers
- Cutter de zalm, Ibiza kruiden, zout, venkelloof, eieren en paneermeel. Maak van dit gehakt 8 frikandellen. Zet een anti-kleefpan op het vuur en strooi er een laagje cuissana in. Bak de burgers krokant maar laat ze nog een beetje rosé vanbinnen. Werk ze af met een klein beetje grof zout.
Salade
- Neem een mandoline en snijd hiermee de venkel, komkommer en radijzen, op een heel fijne stand, in zeer dunne plakjes. Doe alles in een grote kom. Bestrooi het geheel met french dressing en appelsienzestes en roer alles onder elkaar. Zet 30 minuten in de frigo.
- Rooster de venkelzaadjes kort en maal ze dan in een vijzel.
- Haal de partjes uit de appelsienen.
- Giet de salade af door een vergiet en roer er het gemalen venkelzaad onder.
- Werk af met appelsienpartjes.
Geniet ervan!