Niks gezelliger dan samen met vrienden lekker barbecueën. Maar een barbecue kan zoveel meer (en gezonder!) zijn dan gewoon een hoop vlees. Dankzij dit creatieve recept voor tomatensalade eisen groenten de hoofdrol op!
Ingrediënten voor dit recept
- 150 g burrata (dat is een Italiaanse kaas, trouwens)
- 1 rode paprika
- cuissana
- 600 g tomaten (kies voor verschillende kleuren)
- 30 g rode ui
- 1 teentje look
- 40 zwarte olijven zonder pit
- 60 g ongesneden brood naar keuze
- grof zeezout
- 1 el pijnboompitten
- enkele blaadjes verse basilicum
- mespuntje cayennepeper
- 1 el sushi azijn
- olijfolie
- 1 el salad dressing classic
Aan de slag!
- Schil de paprika met een dunschiller en snijd in repen.
- Strooi wat cuissana in een hete grillpan.
- Grill de paprika.
- Leg op een bordje en laat afkoelen.
- Snijd de tomaten in fijne stukjes.
- Doe alles (inclusief zaadjes én sap) in een mengkom.
- Snipper de rode ui zeer fijn en voeg deze toe.
- Snijd de paprika in brunoise en voeg toe (inclusief sap).
- Pers er een teentje look over uit.
- Doe er een mespuntje cayennepeper bij.
- Meng er tien minuten voor het serveren de salad dressing classic onder alsook de sushi azijn.
- Laat kort marineren.
- Snijd de olijfjes in ringetjes en zet deze opzij.
- Kleur de pijnboompitten in een droge, hete pan en zet opzij.
Tijd voor het brood!
- Verwarm de oven op 200°C.
- Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
- Overgiet rijkelijk met olijfolie.
- Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
- Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.
Werk de tomatensalade net voor het serveren af
- Giet het tomatenmengsel in een mooie kom.
- Bestrooi met olijven.
- Trek de burrata in stukken en verdeel over de schotel.
- Schik er nu de croutons over.
- Leg hier en daar een blaadje basilicum.
- Bestrooi de tomatensalade met pijnboompitjes.