Coquille met crème van gerookte paling

“Met dit hapje met coquille laat je het even stil worden aan tafel. Niet alleen oogt het mooi, het is ook echt een smaakbommeke. Bovendien zal je zien dat het heel makkelijk en snel te maken is. Gewoon een paar topproducten samen brengen… Et voilà! Soms hoeft het echt niet moeilijk te zijn.”

Ingrediënten voor dit recept

 

Aan de slag!

coquille
  • We starten dit hapje met coquille met de crème van paling. Mix de paling, zure room, kruidenzout en citroensap in een cutter tot een fijne crème. Doe deze met behulp van een spatel in een spuitzakje. Bewaar het vervolgens in je koelkast tot we het straks weer nodig hebben.
  • Neem de komkommers bij de hand. Snijd dunne sliertjes van de komkommer met een dunschiller. Vervolgens snijd je ze nogmaals in de lengte door. Leg ze in een bord en roer er de saladedressing classic, saffloerolie en het water onder. Laat enkele minuutjes trekken voor een optimale smaak.
  • Ook de appel mag gesneden worden. Snijd dunne plakken van de appel en snijd ze daarna in staafjes.
  • Tijd om je bordje te dresseren: leg afwisselend een strookje komkommer met daarnaast een staafje appel. Trek hiertussen een streepje palingcrème. Een echt meesterwerkje in wording dus!
  • Snijd ook de coquilles in fijne plakjes en leg ze dakpansgewijs in één lijn.
  • Werk je gerechtje af met toefjes palingcrème, lompviseitjes, enkele druppels olijfolie en een paar korreltjes zwart zout.
  • Geniet van je meesterwerkje!
coquille

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!