Bloemkoolsalade met een crunch

Deze, niet alledaagse, salade is een absolute must om eens uit te proberen. Een echte smaakbom die je zeker een keertje moet serveren!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 130 g roze druiven
  • 10 g gember
  • 20 g pompoenpitten
  • 30 g parmezaan
  • peterselie
  • grof zout
  • 70 ml melk
  • 40 ml sublimix saffloerolie
  • 1 cookmate (20g)  salad dressing french
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • cuissana 

 

Aan de slag!

bloemkoolsalade

Begin met de bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Leg ze op een bakplaat.
  • Bestrooi met cuissana.
  • Kruid met peper en zeer weinig grof zout.
  • Rooster de bloemkool ongeveer een 25 minuten in de oven.
  • Draai af en toe om.
  • Rooster tot de roosjes lichtjes bruin worden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Dressing time!

  • Pof de pompoenpitten door ze in een droge hete pan te leggen.
  • Zet een deksel op de pan.
  • Alles uitgepoft? Zet de pan dan opzij.
  • Maak de dressing door de melk, saffloerolie, salad dressing french, honing en mosterd goed onder elkaar te roeren met een garde.
  • Zet weg in de frigo.

Bijna klaar om te smullen van je heerlijke bloemkoolsalade…

  • Rasp de parmezaan en leg opzij.
  • Snijd de verse gember in héél fijne stukjes.
  • Doe ze bij de afgekoelde bloemkool.
  • Snijd de druiven in twee en voeg ook deze toe.
  • Meng nu de salade met de dressing en doe in een slakom.
  • Strooi er de parmezaan, pompoenpitten en peterselie over. Voilà, je bloemkoolsalade is helemaal klaar. Smakelijk!
bloemkoolsalade

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!