Wat een schattig soepje om als hapje te serveren. Een echte cutie dat meteen allemans vriend zal worden want zeg nu zelf…wie lust dit nou niet??
Ingrediënten voor dit recept
- 1⁄2 kg wortelen
- 1 liter kippenbouillon
- 1 ui
- 1⁄2 blik kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 2 limoenblaadjes
- verse koriander
- 10 cl volle room
- peper & zout
- 1 kipfilet
- wokkruiden
- cuissana
Aan de slag!
- Stoof de wortelen en de ui glazig, maar niet bruin. Voeg de kippenbouillon toe, samen met de limoenblaadjes en de gekneusde citroengrasstengel. Laat in 30 minuten gaar koken.
- Verwijder het limoenblad en citroengras en mix de oosterse wortelsoep glad. Voeg de kokosmelk toe. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout.
- Klop de room lobbig. Snijd de kip in partjes en maak spiesjes. Paneer de kippenspiesjes in cuissana en bak deze in een hete pan.
- Dresseer de oosterse wortelsoep in een glaasje en werk af met een beetje room en koriander. Kruid de kippenspiesjes af met wokkruiden en leg ze op het glas.