Oosterse wortelsoep met kippenspiesje

Wat een schattig soepje om als hapje te serveren. Een echte cutie dat meteen allemans vriend zal worden want zeg nu zelf…wie lust dit nou niet??

Ingrediënten voor dit recept

  • 1⁄2 kg wortelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1⁄2 blik kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 limoenblaadjes
  • verse koriander
  • 10 cl volle room
  • peper & zout
  • 1 kipfilet
  • wokkruiden
  • cuissana

 

Aan de slag!

Oosterse wortelsoep

 

  • Stoof de wortelen en de ui glazig, maar niet bruin. Voeg de kippenbouillon toe, samen met de limoenblaadjes en de gekneusde citroengrasstengel. Laat in 30 minuten gaar koken.
  • Verwijder het limoenblad en citroengras en mix de oosterse wortelsoep glad. Voeg de kokosmelk toe. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout.
  • Klop de room lobbig. Snijd de kip in partjes en maak spiesjes. Paneer de kippenspiesjes in cuissana en bak deze in een hete pan.
  • Dresseer de oosterse wortelsoep in een glaasje en werk af met een beetje room en koriander. Kruid de kippenspiesjes af met wokkruiden en leg ze op het glas.

 

Oosterse wortelsoep

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!