Tartaar van rode biet met gerookte paling en crème van feta

Rode biet. Eén van mijn favoriete knolgroenten. Een heerlijk veelzijdig product waar je alle kanten mee op kan. Toch zijn er nog veel mensen die er niet gek op zijn, maar met dit recept garandeer ik je dat we de laatste twijfelaars over de streep trekken! De bietjes zijn eerst gepoft in de oven en na afkoelen op smaak gebracht met frisse zuren en knapperige elementen. Smaak en mondgevoel on point! De gemarineerde radijzen en sjalotjes samen met de haringkaviaar en gerookte paling, geven het gerecht een luxueuze afwerking. Smakelijk!          

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 dikke rode bieten (600g)
  • 1 sjalotje
  • 4 radijzen
  • sushiazijn
  • 1 groene appel
  • ½ el mosterd
  • ½ el geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl kruidenzout
  • 1 el kappertjes (grof gehakt)
  • snufje cayennepeper
  • 150 g gerookte paling
  • klein potje haringeitjes
  • 150 g feta
  • 100 g zure room
  • 10 g salad dressing french
  • 20 g honing
  • peper
  • peterselie (fijngehakt)

 

Aan de slag!

  • Wikkel de rode bieten afzonderlijk in zilverpapier. Steek ze gedurende een uur in een oven van 180°. Laat ze daarna afkoelen.
  • Snijd het sjalotje en radijsjes in heel dunne plakjes en doe ze in een potje. Besprenkel met sushiazijn en kruid met een beetje zout. Laat deze nu marineren.
  • Maak de crème van feta door de feta te mixen met de zure room, salad dressing french en honing. Dit werkt makkelijk met een staafmixer. Kruid met wat extra peper.
  • Schil de bieten en de appel en snijd ze in blokjes. Doe deze samen in een kom met mosterd, mierikswortel, mayonaise, kruidenzout, kappertjes en cayennepeper.
  • Snijd de paling in blokjes en voeg de helft toe aan de tartaar.
  • Maak een torentje van de tartaar en werk de bordjes af met de zoetzure sjalotjes en radijzen, de resterende paling, toefjes fetacrème, haringeitjes en peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!