Bloemkoolrisotto met paddenstoelen en kwarteleitjes

Zoals beloofd is hier mijn recept voor bloemkoolrisotto met paddenstoelen en kwarteleitjes. Dit overheerlijk gerecht combineert romige comfortfood met gezonde ingrediënten. De kwarteleitjes maken dit bordje dan weer visueel sterk en brengen wat extra luxe. Zorg dat de dooier nog lopend is en de randjes mooi bruingebakken zijn in de bruisende boter.  Werk het bordje daarna verder af met krokant gebakken hazelnootjes en geef wat frisheid met citroenzeste. Als laatste blijk van liefde geef je dit herfsttafereel nog extra gulheid met een niet bescheiden hoeveelheid goede olijfolie. 

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 g bloemkoolrijst
  • 500 g paddenstoelen naar keuze
  • 1 dikke sjalot
  • 2 tenen look
  • boter
  • olijfolie
  • 2 el rundsbouillon of groentebouillon
  • 70 g geraspte Parmezaan
  • handvol fijngehakte peterselie
  • tiental blaadjes fijngesneden salie
  • 1 opgehoopte el zure room
  • enkele geroosterde hazelnoten
  • 12 kwarteleitjes
  • citroenzeste

 

Aan de slag!

  • Zet een grote pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie en een klontje boter.
  • Laat de pan goed heet worden en bak de paddenstoelen samen met de fijngesnipperde sjalot en look.
  • Voeg de bloemkoolrijst mee en laat nog kort meebakken. Belangrijk is dat de bloemkool zijn bite houdt. Kruid het geheel met rundsbouillon en royaal wat peper.
  • Voeg nu ook de Parmezaan, peterselie, salie en zure room toe. Roer alles mooi onder elkaar.
  • Bak de kwarteleitjes in boter.
  • Serveer de bloemkoolrisotto met wat grof gehakte hazelnoten, kwarteleitjes, citroenzeste en een extra drizzle olijfolie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!