Torentje van rode biet en gerookte zalm

De komende dagen mogen we genieten van zomers weer en misschien zoek je wel wat culinaire inspiratie. Dit kleurijk torentje oogt niet enkel vrolijk en zomers maar de smaken en texturen zijn ook perfect in balans. Zorg ervoor dat de rode biet nog wat bite heeft zodat deze uitstekend combineert met de romige avocado en het frisse van de zure room. Als toffe extra is dit receptje heel erg makkelijk om te maken en kan je het helemaal op voorhand bereiden indien je gasten over de vloer zou krijgen. Geniet nog van het zonnetje! ☀️

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 g zure room
  • 1 kl geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 el versnipperde bieslook
  • 1 lenteui (fijne ringetjes)
  • 1 limoen
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 kl french dressing
  • peper
  • 1 à 2 rode biet(en) (gepoft of gekookt)
  • grof zout
  • 1 avocado
  • ½ rode chilipeper (versnipperd)
  • 1 moot warm gerookte zalm

 

Aan de slag!

  • Meng de zure room met de mierikswortel, bieslook, lenteui, zestes van één limoen, kruidenzout, french dressing en wat peper. Zet het sausje in de koeling tot gebruik.
  • Plet de avocado en werk dit af met 1 el limoensap, peper, wat grof zout en chilipeper.
  • Snijd de biet(en) in dunne plakjes. Dit doe je best met een mandoline. Neem 12 plakjes in totaal en kruid deze alvast met een beetje grof zout en peper.
  • Trek de zalm met je handen wat uiteen.
  • Begin aan de opbouw zoals op de foto.
  • Werk het geheel af met nog wat extra versgemalen peper.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!