Thaise mosselen

Dat mosselen ontzettend veelzijdig zijn zal niemand nog verbazen. Toch blijven veel mensen in de klassiekers zoals natuur, witte wijn en lookroom hangen. Ben jij iemand waarvan de smaak best wel wat explosiever mag zijn? Probeer dan dit makkelijk recept voor Thaise mosselen eens uit. De Thaise keuken staat bekend om zijn perfecte balans tussen pittig, zoet en hartig. Ook in dit gerecht heerst er dat volmaakt evenwicht en maak je van een doordeweekse maaltijd toch iets exotisch. Persoonlijk vind ik deze mosseltjes ook ideaal om als voorgerecht te geven wanneer je gasten hebt. De saus maak je op voorhand en de mosselen kook je in een wip en een gauw zodat je gezellig bij aan tafel kan zitten.

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 dikke sjalotten
  • 2 tenen look
  • 40 g gember
  • klontje boter
  • 8 limoenblaadjes
  • 2 el sambal
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 4 dl witte wijn
  • 8 dl kokosmelk
  • 2 el Thai bouillon
  • 1 limoen
  • 2 kg mosselen
  • 2 uien
  • 4 stengels selder
  • witte peper
  • 1 rode chilipeper
  • lente-ui
  • koriander

 

Aan de slag!

  • Snijd de sjalotjes fijn en versnipper de look en gember. Stoof deze aan in wat boter.
  • Voeg de sambal, limoenblaadjes en citroengrasstengels toe.
  • Blus de pan met witte wijn en voeg daarna de kokosmelk toe.
  • Laat het geheel inkoken tot je ongeveer de helft overhoudt en sausdikte hebt.
  • Kruid de saus met Thai bouillon en het sap van 1 limoen.
  • Kuis de mosselen en snijd de ui en selder in stukken.
  • Leg de mosselen in een kookpot met een klein scheutje water met daarboven de groenten. Kruid met witte peper. Kook de mosselen gaar onder een deksel en schud regelmatig op.
  • Schep de mosselen in een bord en overgiet met de saus.
  • Werk af met wat rode chili, lente-ui en koriander.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!