De zon heeft dit jaar wel enkele vertragingen opgelopen maar is eindelijk gearriveerd. Daarom deel ik deze crunchy rode koolsalade met appel en geroosterde hazelnootjes. Voor mij het perfecte bijgerecht voor de eerstkomende barbecue maar de restjes (als die er al zijn) neem ik de volgende dag ook zeer graag mee als lunchgerecht.
Probeer deze salade ook eens uit met een stukje gerookte makreel of gebakken zalm.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kleine rode kool
- 150 g melk
- 40 g olijfolie
- 60 g salad dressing french
- 5 g sesamolie
- 25 g honing
- ¼ tl cayennepeper
- 1 tl zout
- peper
- 2 appels
- 80 g geroosterde hazelnoten
- handvol fijngesnipperde bladpeterselie
- handvol fijngesnipperde munt
Aan de slag!
- Snijd de rode kool zeer fijn. Doe dit het makkelijkst met een mandoline. Zorg dat je 1 kg kool hebt.
- Neem een weegschaaltje en zet er een kommetje op. Weeg de olijfolie, french dressing, sesamolie en honing af en meng samen met de cayennepeper, zout en peper goed onder elkaar. Giet deze dressing over de kool.
- Snijd de appels in kleine blokjes en meng deze onder de salade.
- Ga even met een mes door de hazelnoten en zet de salade onder elkaar. Laat een uurtje trekken.
- Vlak voor het serveren werk je af met de verse kruiden.
- Serveertip: Heerlijk met een stukje gebakken zalm of gerookte makreel.