Deze week heb ik op de markten veel reclame gemaakt voor onze visbouillon en hollandaisesaus. Bij deze het beloofde recept van een een overheerlijke vispasteitje. Volgens mij een gerechtje om dit weekend eens op tafel te toveren. Je zou er eventueel ook asperges bij kunnen serveren daar we net in het seizoen zitten. Feel free!
Ingrediënten voor dit recept
- 600 g visfilet (zalm, kabeljauw, schelvis,…)
- 1 cookmate visbouillon
- boter
- 3 wortelen
- 5 stengels selder
- 2 preien
- 1 el groentebouillon
- peper
- 200 ml witte wijn
- 1 el graanmosterd
- 4 cookmates hollandaisesaus
- dille
- 4 bladerdeegkoekjes
- 100 g grijze garnalen
- bakje tuinkers
Aan de slag!
- Snijd de vis in blokjes en pocheer deze 4 minuutjes in 500 ml water met 1 cookmate visbouillon. Schep de vis eruit en laat de bouillon afkoelen.
- Smelt een klontje boter en snijd de wortel en selder in kleine blokjes. Stoof deze aan in de boter en voeg daarna de fijngesneden prei toe. Zorg dat de groentjes nog wat beet hebben. Kruid met groentebouillon en peper. Voeg nu de wijn toe en laat deze inkoken. Roer een lepel mosterd onder de groenten.
- Bak de bladerdeegkoekjes af in de oven.
- Meng 500 ml van de bouillon met 4 cookmates hollandaisesaus. Giet dit mengsel over de warme groentjes en laat de saus zachtjes koken. Voeg dan de stukjes vis terug toe en zorg dat alles warm is.
- Vul de koekjes met de vol-au-vent en werk af met pluksels dille, grijze garnalen en een toefje tuinkers.
- Serveer met kroketjes of puree.