De lente laat serieus op zich wachten dit jaar. Nog even het moment om all the way gaan.
Comfortfood it is!!
Vandaag krijgen jullie het recept van dit zuiders gehaktbrood met pepersaus. Serveer dit met een aardappelbereiding naar keuze en bijvoorbeeld knapperige boontjes.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg gehakt
- 2 eidooiers
- 100 g chapelure
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 40 g zongedroogde tomaten
- 1 teentje look
- ½ courgette
- 10 olijven
- 60 g sjalot
- 1 kleine rode paprika
- 1 kl sambal
- 1 el grillfix
- handvol basilicum
- handvol oregano
- olijfolie
- 3 cookmates pepersaus
- 50 ml room
- fijngehakte peterselie
Aan de slag!
- Neem een grote kom.
- Versnipper de look en het sjalotje.
- Hak de zongedroogde tomaatjes en olijven fijn.
- Schil de paprika en snijd deze alsook de courgette in fijne brunoise.
- Hak de kruiden fijn.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Neem een ovenschotel en doe er een lekje olijfolie Vorm het gehakt en leg het in de schotel. Besprenkel met nog wat extra olijfolie en zet deze in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 45 minuten.
- Doe net voor het serveren 400 ml water in een pannetje met 3 cookmates pepersaus. Breng aan de kook en werk af met wat room.
- Dep een beetje van het vet weg uit de ovenschotel. Dit doe je het makkelijkst met een velletje keukenpapier. Giet de saus bij het vlees en werk af met wat peperselie.
- SERVEERTIP: puree en boontjes