Vandaag het recept voor dit feestelijk hapje. Panna cotta van groene asperges met een crumble van chorizo. Klinkt als een gerechtje dat enige kunde vergt maar niets is minder waar. Zelfs de grootste culinaire analfabeet mag zich richting keuken wagen.
Als variatie kan je de glaasjes ook eens afwerken met parmaham of gerookte zalm.
Ingrediënten voor dit recept
- bussel groene asperges
- 4 kleine gelatineblaadjes (8g)
- 300 ml room
- 10 dragonblaadjes
- 8 blaadjes munt
- snuf cayennepeper
- 2 kl kippenbouillon
- 100 g chorizo
Aan de slag!
- Schil de asperges en snijd de houterige onderkant weg. Je houdt een 250 g over.
- Kook de asperges gaar in gezouten water en koel ze daarna onder koud water. Laat ze drooglekken.
- Week de gelatine in een kom met koud water.
- Breng de room naar het kookpunt. Voeg dragon, munt, cayennepeper en kippenbouillon
- Knijp de gelatine uit en laat deze smelten in de room.
- Doe de room en asperges in een blender en mix geruime tijd glad.
- Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koeling.
- Snijd de chorizo in stukjes en bak deze krokant in een pannetje zonder vetstof.
- Laat de chorizo uitlekken op wat keukenpapier en hak het met een groot mes tot crumble.
- Werk de panna cotta af met de crumble.