Ga jij dit weekend je vrienden en familie eens verwennen met een heerlijke paasbrunch? Deze bladerdeegtaartjes met asperges, ricotta en kwartelei maak je in een mum van tijd en steken sowieso ieders ogen uit. Je kan deze cuties perfect op voorhand prepareren zodat ze enkel nog de oven in moeten wanneer de gasten er zijn. Ik wens jullie alvast fijne paasdagen!
Ingrediënten voor dit recept
- 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
- 150 groene aspergetips
- cacaoboter
- grof zout
- 200 g ricotta
- peper
- 1 kl kruidenzout
- zeste van 1 citroen
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 kwarteleitjes
Aan de slag!
- Leg het bladerdeeg open op het bijzittende bakpapier en op een ovenplaat.
- Leg de asperges op een bord en bestrooi ze met wat cacaoboter.
- Grill de asperges kort in een grillpan en kruid ze met een beetje grof zout. Laat ze wat afkoelen.
- Snijd het bladerdeeg in 4 en draai de randjes naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg.
- Meng de ricotta met citroenzestes, kruidenzout en wat peper. Bestrijk de binnenkant van de taartjes met dit mengsel.
- Leg hierop de asperges, een plakje spek en een kwarteleitje.
- Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.
- Werk de dooiers af met nog een tikje grof zout en besprenkel de taartjes voor het serveren met enkele druppels citroensap.