Vandaag gaan we voor een heerlijke superfood soep van winterpostelein en kervel. Niet alleen zit postelein boordevol vitamines, mineralen en vezels, het smaakt ook waanzinnig lekker. Ik zou de smaak omschrijven als fris en pittig met een licht zuurtje. Probeer daarom deze groente ook eens onder een romige aardappelpuree te verwerken…je zal verrast zijn van de smaak.
Ingrediënten voor dit recept
- 2 uien
- scheutje saffloerolie
- 2 stengels selder
- 1 prei
- 1 dikke aardappel
- 200 g postelein
- 100 g kervel
- 100 g kruidenkaas
- 2 cookmates kippenbouillon
- peper
- scheutje room
Aan de slag!
- Versnipper de uien en stoof ze aan in een scheutje saffloerolie.
- Snijd de selder en prei in stukken en doe ze bij de uien.
- Schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Voeg ze samen met twee liter water toe aan de gestoofde groentjes. Laat een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Was de kervel en postelein grondig en doe ze bij in de soep. (Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking) Laat nog tien minuutjes meekoken en mix de soep dan goed glad samen met de kruidenkaas en kippenbouillon.
- Werk de soep af met versgemalen peper, room en enkele pluksels kervel en postelein.