In deze stoofpot gebruik ik miso. Dit is een Japanse smaakmaker en een echte umami explosie. Het is een gefermenteerd mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji (schimmel). Ondertussen kan je miso in de meeste warenhuizen krijgen. Hier gebruik ik deze pasta in een kippenstoofpot met aubergines. Je zou hierbij rijst kunnen serveren maar ook met aardappelen uit de oven is dit gerecht super lekker!
Ingrediënten voor dit recept
- 8 kippendijen (met bot)
- saffloerolie
- 300 g sjalot
- 3 tenen look
- 3 wortelen
- 2 aubergines (geschild)
- 250 g kastanjechampignons (dikke plakken)
- 2 el witte miso
- bussel lenteuitjes
- 1 kl kippenbouillon
- potje gevogeltefond (240 ml)
- 2 cookmates lichte braadsaus
- peper
- peterselie
Aan de slag!
- Laat een scheut saffloerolie heet worden in een stoofpot en bak de kip hierin aan. Kruid deze met peper en zout.
- Snijd de sjalot in dikke ringen, versnipper de look en snijd de wortelen en aubergines in blokjes.
- Haal de kip uit de pot en stoof hier nu de groenten in aan. Voeg ook de champignons toe en kruid met kippenbouillon.
- Voeg het potje gevogeltefond toe en vul dit nog eens met de helft water. Doe dit ook bij in de pot samen met de miso.
- Leg de kip terug op de groenten en giet er zeker het braadvocht bij.
- Laat dit op een heel zacht vuurtje pruttelen gedurende 75 minuten.
- Snijd de lenteui in ringetjes en laat deze nog een extra kwartiertje meekoken.
- Meng nu de lichte braadsaus met een klein bodempje water en laat dit nog vijf minuutjes meekoken zodat de stoofpot een mooie binding krijgt.
- Werk af met nog een extra draai peper en fijngehakte peterselie.