We zitten midden in het seizoen van de vijgen…hoog tijd dus om hier een lekker en snel hapje mee te maken. Vijgen en geitenkaas zijn al langer goed bevriend. De granaatappelmelasse geeft dan weer een zoetzuur tintje aan het hapje. Je zou hiervoor ook balsamicocrème kunnen gebruiken. Smakelijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 10 sneetjes stokbrood
- olijfolie
- kruidenzout
- 5 vijgen
- 1 buche geitenkaas (200g)
- bieslook
- granaatappelmelasse of balsamicocrème
Aan de slag!
- Besprenkel het brood met olijfolie en kruid met een beetje kruidenzout.
- Leg de toastjes op een rooster en zet ze 2 minuten in een oven van 180°.
- Snijd het kontje en het topje van de vijgjes en snijd ze daarna in twee.
- Snijd de geitenkaas in 10 plakken.
- Haal de toastjes uit de oven en leg op elk stukje een plakje vijg met hierboven de geitenkaas.
- Zet ze terug in de oven gedurende 7 minuten.
- Werk ze daarna af met een druppeltje melasse en wat bieslook.