Tomatenroomsoep met balletjes…hét voorgerecht uit de jaren 80 dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Want zeg nu zelf…deze klassieker geraak je toch nooit beu?! Dit recept is ineens voor een flinke ketel want tomatensoep maak je natuurlijk niet voor slechts 4 personen.
Ingrediënten voor dit recept
- 4 uien
- saffloerolie
- 500 g selder
- 2 tenen look
- 3,5 kg rijpe vleestomaten
- 100 g tomatenpuree
- 1 bouquet garni
- 3 cookmates rundsbouillon
- 3 cookmates tomatensoep
- 1 cookmate groentebouillon
- 1 à 2 el sriracha
- peper
- 250 ml room
- 600 g gehaktballetjes
- olijfolie
Aan de slag!
- Versnipper de ui en stoof deze aan in een grote kookpot met een scheutje saffloerolie.
- Snijd de selder in stukjes en stoof deze mee aan. De knoflook mag er daarna ook bij alsook de tomatenpuree. Laat even meegaren.
- Snijd de tomaten grof en doe ze bij in de pot.
- Kruid met 1 cookmate rundsbouillon en een flinke draai peper. Voeg de bouquet garni toe en overgiet met 1,8 liter water. Breng aan de kook en laat een uurtje zachtjes pruttelen.
- Haal de bouquet garni uit de soep en voeg sriracha, 2 cookmates rundsbouillon, 3 cookmates tomatensoep en 1 cookmate groentebouillon. Mix de soep langdurig glad. Je kan ze eventueel nog eens door een zeef laten lopen als je ze extra glad wil.
- Voeg de room en de gehaktballetjes toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
- Werk het bordje af met enkele druppels olijfolie.