Zuurdesemtoast met mosselen en chorizoboter

Dit is een receptje dat je zeker eens moet uitproberen. Het is namelijk next level lekker! Krokante toast van zuurdesem, mosselen, venkel en chorizoboter. De textuur van de boter doet een beetje denken aan een Franse rillettes en de combinatie van smaken hebben zich al langer dan vandaag bewezen.

Bon Appetit!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg mosselen
  • scheutje witte wijn
  • 1 kleine venkel (250g)
  • 2 rode paprika’s (even geschild met een dunschiller)
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • olijfolie
  • 1 kl kippenbouillon
  • peper
  • 100 g pittige chorizo
  • 65 g boter (kamertemperatuur)
  • verse dragon
  • 4 sneden zuurdesembrood

 

Aan de slag!

  • Spoel de mosselen grondig en doe ze in een kookpot met een scheutje witte wijn. Kook ze kort op een hoog vuur. Schep daarna met een schuimspaan in een vergiet en laat ze afkoelen. Hou het kookvocht nog even bij.
  • Snijd de chorizo (zonder vliesje) in stukken en doe ze in een cutter. Mix tot een fijne brij. Doe dit op een bord en plet er de boter onder met een vork. Zet koel.
  • Snijd de venkel en paprika in brunoise. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en stoof de venkel aan. Wanneer deze bijna gaar is voeg je de paprika en look toe. Laat ook deze meestoven. Kruid met kippenbouillon en peper. Voeg nog een 5-tal eetlepels mosselvocht toe en laat dit inkoken.
  • Zet het vuur uit en voeg de mosselen toe.
  • Bak het brood enkele minuten krokant in een oven van 200°.
  • Besmeer de warme toast rijkelijk met de chorizoboter met hierop de mosselen en groenten.
  • Werk af met enkele blaadjes dragon.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!