Botermalse kip, knapperige groentjes, romige currysaus en zoete ananas. Een simpel doordeweeks gerecht waar iedereen fan van is hier aan tafel. Moest er nog wat van overblijven kan je het de volgende dag meenemen als lunch. Veel beter dan een boterham met kaas. 😜
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg kippendijfilets (in stukken)
- saffloerolie
- wokkruiden
- 1 el kurkuma
- 4 grote sjalotten
- 3 wortelen
- potje gevogeltefond
- 1 blik kokosmelk
- 1 el kippenbouillon
- 250 g peultjes
- 250 g sojascheuten
- 3 cookmates currysoep
- 6 schijven ananas (uit blik)
- sap van een halve limoen
- 1 el tijm (fijngesneden)
- peper
- 400 g rijst
- zwart sesamzaad (eventueel voor de afwerking)
Aan de slag!
- Bak de kip in een stoofpot met een scheutje saffloerolie. Kruid royaal met de wokkruiden en kurkuma.
- Snijd de sjalotjes in dikke slierten en de wortelen in blokjes. Doe ze bij de kip en stoof mee aan.
- Voeg de gevogeltefond, kokosmelk en kippenbouillon Laat een uurtje zachtjes pruttelen onder een deksel.
- Voeg de peultjes toe en laat deze 5 minuten meekoken.
- Voeg daarna de sojascheuten, currysoep, limoensap en ananasstukjes toe. Neem ook 100 ml van het sap van het blik en giet dit bij de saus. Laat een paar minuten koken.
- Kruid met tijm en peper.
- Werk eventueel af met sesamzaadjes en serveer met beetgare rijst.