Sommige gerechten hebben niet veel inleiding nodig. Krokante toast, zoetzure tomaatjes, geitenkaas en romige burrata. What’s not to love? Ben je niet zo’n fan van geitenkaas gebruik dan roomkaas in de plaats.
Ingrediënten voor dit recept
4 toasten
- 500 g kerstomaatjes
- olijfolie
- balsamico azijn
- kruidenzout
- 4 dikke sneden zuurdesembrood
- teentje look
- 150 g zachte geitenkaas
- 10 half zongedroogde tomaatjes
- 1 tl wokkruiden
- ½ rijpe avocado
- peper
- 1 bol burrata
- Provençaalse kruiden
- verse basilicum
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Doe de kerstomaatjes in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie en balsamico. Kruid met kruidenzout. Zet de schotel 20 minuten in de hete oven.
- Besprenkel het brood met olijfolie. Wanneer de tomaatjes klaar zijn haal je ze uit de oven en leg je er de sneden brood in, op een rooster, voor 5 minuten.
- Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en plet de avocado. Meng beiden met de geitenkaas en kruid met wokkruiden en peper.
- Haal de toasten uit de oven en wrijf ze in met een teentje look.
- Beleg ze met de geitenkaasspread en lepel er de tomaatjes over. Verdeel de burrata en werk af met Provençaalse kruiden en enkele blaadjes basilicum.