Wanneer vrienden of familie naar Italië gaan mogen ze een telefoontje verwachten met de vraag of ze een grote zak gedroogde porcini voor me willen meenemen. Ik ben echt verzot op deze smaakmakers. Je weekt het eekhoorntjesbrood in lauw water en verwerkt het later, samen met het weekvocht, in je gerecht. Over een umamibom gesproken! Hier combineer ik ze met verse paddenstoelen, bloemkool en parmezaan…smaak op smaak op smaak. Zin om dit vegetarisch receptje eens uit te proberen? Je zal er niet rouwig over zijn. Dit doet me er nu wel aan denken…gaat er binnenkort iemand naar Italië??? 🤔
Ingrediënten voor dit recept
- 200 g parelspelt (je zou ook volle rijst kunnen nemen)
- groentebouillon
- 30 g gepofte pompoenpitten (in een droge hete pan laten poffen onder een deksel)
- 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood overgoten met 400 ml lauw water
- scheut olijfolie
- 250 g Parijse champignons
- 250 g kastanjechampignons
- 250 g oesterzwammen
- 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 2 teentjes look (fijngesnipperd)
- 800 g bloemkoolrijst (hoeveelheid van 1 bloemkool)
- 3 cookmates bospaddenstoelensoep
- 150 ml melk
- peper
- handvol fijngehakte peterselie
- fijngemalen Parmezaanse kaas
- zakje rucola
Aan de slag!
- Kook het spelt beetgaar in water met een schep groentebouillon. Zet opzij.
- Week het eekhoorntjesbrood in lauw water.
- Snijd de champignons in plakken en verscheur de oesterzwammen.
- Zet een pan met hoge rand op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de champignons en wring ondertussen het geweekt eekhoorntjesbrood uit. Hak deze grof en voeg ze bij de champignons. De sjalotjes en look mogen er ook bij.
- Voeg nu de bloemkool toe en kruid met flink wat peper en 1 cookmate groentebouillon. Roer het gekookte spelt onder het geheel.
- Meng het weekwater van het eekhoorntjesbrood met wat melk en 3 cookmates bospaddenstoelensoep. Doe dit bij in de pan en zet alles goed onder elkaar. Laat kort mee pruttelen. Meng de peterselie onder het geheel en werk de borden af met wat rucola, Parmezaan en gepofte pompoenpitten.