Hier word ik dus gelukkig van sè. Zeg nu zelf…dit wil je toch eten?! Ik kan je ook al verklappen dat het zelfs nog beter smaakt dan dat het eruit ziet. Het gerechtje is echt simpel om te maken maar toch kan je er de mensen aan tafel mee omver blazen. You can thank me later! 😉
Ingrediënten voor dit recept
2 personen
- 400 g diepvrieserwtjes
- 5 g verse dragonblaadjes
- 250 g ricotta
- 1 el kippenbouillon
- peper
- olijfolie
- 1 kleine venkel
- 1 kl groentebouillon
- 250 g pasta
- 60 g pittige chorizo
- 6 coquilles
- cuissana
Aan de slag!
- Kook de erwtjes kort op en mix ze dan samen met de dragon, ricotta, kippenbouillon, peper en 2 el olijfolie tot een gladde saus. Dit doe je in een blender of met de staafmixer.
- Snijd de venkel in fijne brunoise en stoof ze beetgaar in een flinke scheut olijfolie.
- Kook de pasta beetgaar in flink gezouten water. Doe de pasta bij de venkel en kruid met 1 kl groentebouillon en wat peper.
- Snijd de chorizo in blokjes en bak deze krokant in een klein scheutje olijfolie.
- Bestrooi de coquilles met cuissana en bak ze kort aan beide kanten. Kruid ze met een klein beetje peper en zout.
- Dresseer het bordje met alle componenten en werk af met de chorizospekjes, wat venkelloof en enkele druppels olie van de gebakken chorizo.