Op zoek naar een minder alledaags soepje om te scoren bij je gasten? Probeer dan deze witloof-bonensoep uit. De smaken zijn een perfecte match, de kaas maakt het rijkelijk en de zalm wat feestelijk. Je zou het soepje ook kunnen combineren met ham of chorizo of ze gewoon lekker veggie houden. Gebruik dan groentebouillon ipv kippenbouillon. Als tip wil ik ook nog aanraden om de soep extra lang te mixen zodat ze heel fluwelig wordt…onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten voor dit recept
- klontje boter
- 1 prei (het witte gedeelte)
- 150 g gedroogde limabonen (nacht geweekt in voldoende water)
- 1 kg witloof + 1 stronk extra
- 2 cookmates kippenbouillon
- peper
- 100 ml room
- 100 g geraspte oud Brugge kaas
- gerookte zalm
- enkele pluksels dille
Aan de slag!
- Versnipper de ui en stoof deze aan in een klontje boter. Laat de ui niet bruin kleuren.
- Snijd de prei grof en stoof deze ook mee aan.
- Snijd het witloof grof en voeg toe.
- Wanneer de groenten wat glazig gestoofd zijn voeg je 2 liter water en de bonen toe.
- Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen gedurende een uurtje.
- Voeg de kippenbouillon, peper, kaas en room toe en mix de soep mooi glad.
- Werk de soep af met wat rauw witloof, zalm en dille.