Frisse gemberkoekjes

Het gebeurt niet zo vaak maar vandaag bakken we koekjes! Na een fikse wandeling op deze druilerige dag is er niets zo leuk dan iets cosy aan te trekken en het huis te vullen met een heerlijke koekjesgeur. Dit is echt een mega makkelijk receptje en de combinatie van citroen en gember doet het altijd.

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 g bloem
  • 90 g suiker
  • 100 g boter
  • 1 kl vanillepoeder (of het merg van 1 vanillepeul)
  • stukje gember van ongeveer 6 cm (fijngeraspt)
  • sap en zeste van 1 citroen
  • snufje zout

 

Aan de slag!

  • Meng alle ingrediënten tot een deeg. Rol er bolletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze iets platter met een vork.
  • Bak de koekjes goudbruin in een oven van 180° gedurende 15 minuten.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!