Op zoek naar een overheerlijk low-carb receptje? Deze groentelasagne gaat zeker in jouw top tien ovenschotels komen. Dit gerechtje zit niet enkel boordevol groenten maar wordt ook rijkelijk gemaakt door de romige cambozolasaus. Je zal dus een zalig voldaan gevoel hebben zonder de weegschaal te moeten ontlopen. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 800 g spinazie
- 250 g ricotta
- 1 el kippenbouillon
- peper
- nootmuskaat
- lookpoeder
- 2 courgettes
- 700 g pompoenbladen (in de supermarkt te verkrijgen)
- wokkruiden
- 2 sjalotjes
- 1 teentje look
- 500 g rundsgehakt
- grillfix
- 500 ml volle melk
- 2 cookmates witte saus
- 150 g cambozola
- pakje gemalen kaas
Aan de slag!
- Stoof de spinazie tot deze geslonken is. Giet het overtollig vocht weg en ga er eens met het mes door. Meng de spinazie met ricotta en kruid met kippenbouillon, peper, nootmuskaat en lookpoeder.
- Stoom of kook de pompoenbladen 2 minuutjes voor. Dep ze droog.
- Snijd de courgettes in de lengte in plakken. Grill ze aan beide kanten en kruid met een beetje grof zout en peper.
- Bak het gehakt rul en voeg de fijngesnipperde sjalot en look toe. Kruid met grillfix.
- Meng de melk met de witte saus en breng aan de kook. Smelt de cambozola in de saus en kruid met wat extra peper.
- Bouw nu de lasagne op. Begin met een dun laagje van de saus en leg hierop de helft van de pompoenbladen. Kruid de pompoenbladen met wokkruiden. Hierop komt de helft van de spinazie, daarop de helft van het gehakt en de courgettes. Werk af met de helft van de saus en herhaal dit. Werk af met wat gemalen kaas en zet de schotel 30 minuten, onder zilverpapier, in een oven van 180°.
- Haal het zilverpapier eraf en zet nog 15 minuten terug.